Betöltés alatt... Kérem várjon...

Hirlevél feliratkozás


MotorLife leírás

MOTOR – LIFE

A fém molekuláris védelme

motor.png

           A Motor-Life a világon a legjobb fémfelületnemesítő anyag, amely már sokszor vizsgázott autó és, motorversenyeken is. A Motor-Life használható motorok, sebességváltók, differenciálművek, és más mechanikai alcsoportok mindennapi üzemeltetéséhez. A Motor-Life nem tartalmazz teflont (PTFE), sem ólom molekulát, és nincsenek benne vörösréz golyók, illetve semmilyen más szilárd molekulák. Ezért nem merül fel kockázat, az olaj csatornák eltömődésére és nincs probléma a hő elvezetéssel.

           A Motor-Life keverve akármilyen motor vagy tengelykapcsolóba való, szintetikus vagy ásványi olajjal közvetlenül hat a fémre a molekulák szintjén.

           A Motor-Life módosítja a súrlódó felületek sajátságait, és határozottan növeli a külső fémréteg tartósságát az itt felmerülő erős súrlódástól. A megerősödött külső réteg tartós, a magas hőmérsékleti hatásoknak, valamint mechanikai terheléseknek ellenáll, és csökkenti a súrlódási együtthatót. Tehát a Motor-Life a fém megnemesítője, és nem hagyományos adalék az olajhoz. Az olaj a készítmények kizárólag csak szállítják az összetevőket.

            Ez a készítmény alkalmas továbbá a száraz indítás megelőzésére. Bebizonyították, hogy a motorok hideg indításkor (amíg az olaj eljut az alkatrészekhez) túlterhelésnek vannak kitéve, mivel egy ideig a motor szinte szárazon jár nincs megfelelő kenés. A fém megnemesítő Motor-Life a hideg alkatrészeken megerősített külső réteget hoz létre. A motor indításakor ez a megerősített külső réteg védi az alkatrészeket ebből következően tehát nem jön létre a száraz indítás. Ez hatalmas jelentőséggel bír, mert minden hideg indítás a motornak annyit jelent, mintha 300-400 km-t utaztunk volna vele. A száraz indítás jelensége minden motornál fennáll, amelyikben fém- nemesítés nincs. A motorokban, sebességváltókban, és más autóban használt mechanikai alcsoportokban óriási szerep jut a fémnemesítésnek, mert rengeteg olyan alkatrész van, ami súrlódik és kezdetben túlterhelt az alacsony hőmérséklet miatt, majd a nagy hő változás után is meg kell tartania optimális teljesítményét.

           Egyes autóversenyeken az egyik legnagyobb problémát a turbók ideális hatásfokának a megtartása okozza (a turbó fordulatszáma 100’000ford/perc). A Motor-Life a versenyautókban fellépő extrém terheléseknél is megállja a helyét, használatával a turbó munkája csalhatatlan marad.

           Tökéletes hatásokat érhetük el akkor is ha öntünk az üzemanyaghoz Motor-Life -ot. Az eredmény azonnal észrevehető, a jobb dinamikán, a tökéletesebb csendesebb járáson, kisebb káros anyag kibocsájtáson. A befecskendező munkája jobb, könnyebb, az égés ezáltal tökéletesebb lesz.

           Nagyon jó eredményeket érhetünk el a Motor-Life-ot alkalmazva más alcsoportokban is, amelyekben magas a hőmérséklet és nagy a súrlódás. Ilyenek például: a sebességváltó, a differenciálmű (vagy differenciálművek), a motorvezérlés, és akár a klímaberendezés is.

           A Motor-Life csökkenti a súrlódást, nagymértékben növeli az alkatrészek élettartamát, kisebb üzemanyag fogyasztást eredményez, és növeli a motor erejét.

valto.png

 

A Motor-Life dinamika és takarékosság.

 • A Motor-Life a benzin és dízel motorokhoz illetve a nagyfeszültségű villany motorokhoz, sebességváltókhoz, áttételekhez ( fogaskerék meghajtások, tengelykapcsolók) és más mechanizmusokhoz lett fejlesztve, amelyek között a súrlódási jelenség fellép.
 • A Motor-Life a fém képlékenységi sajátságait nem vltoztatja meg.
 • A Motor-Life kitűnő sajátosságai következtében alkalmas lett az ipar valamint az autó és, motorkerékpársport magas kihívásainak teljesítésére is.
 • A Motor-Life-ot minden motor- és hajtómű olajjal, szintetikus és ásványi olajjal, folyadékokkal, és üzemanyaggal, illetve különböző fajta zsírokkal ( gépolajjal, gépzsírokkal stb. ) keverni lehet. Az olajokat az adott gépet gyártó cég által adott kezelési utasítás szerint kell ki cserélni!
 • A Motor-Life azonnal hat az alkalmazás után.
 • A Motor-Life-ot ajánljuk: a személygépkocsikhoz, a motorkerékpárokhoz, a repülőgépekhez, a motorcsónakokhoz, ipari gépekhez és szerszámokhoz, elektromos áramú motorokhoz, légkompresszorokhoz, hidraulikus hajtásokhoz, a mechanikai és robbanómotoros hajtásokhoz, hűtőberendezésekhez, valamint klímaberendezésekhez. Az új, és öreg elhasznált motorokhoz (a kétütemű motorokhoz is), és más mechanizmusokhoz is használni lehet, az elhasználódás fokára nem kell tekintettel lenni.
 • A Motor-Life-ot az olaj betöltőn juttatjuk be a lent megadott arányokban.
 • Amennyiben a Motor-Life használata előtte a sebességváltóba, vagy a motorba valamilyen idegen olajadalék volt alkalmazva, például teflonos, vagy vörösrezet illetve ólmot tartalmazó adalék, akkor a Motor-Life-ot csak teljes olaj, illetve olajszűrő csere után szabad a motorba önteni.
 • A motor és az olaj hőmérsékletének nincs jelentősége a Motor-Life beöntésekor.
 • A Motor-Life-ot a fékdugattyú gumiharangja alá befecskendezve (amely a dugattyút a víztől és más szennyezéstől óvja) megakadályozhatjuk a dugattyú esetleges beállását és megelőzhetjük a korróziót.
 • A Motor-Life rendkívül eredményes a gázolajhoz öntve! Minden olyan alkatrész és egység védelme illetve kenése megoldott lesz, amit a motor olajon keresztül nem kenhetünk pl.: az adagoló, az üzemanyag ellátó rendszer, befecskendezők. 15 000 km-es működés után javasolt mindig beönteni a Motor-Life-ot az üzemanyaghoz. 250ml-t 50l üzemanyaghoz. Részecskeszűrős gépkocsikba TILOS!!
 • Különösen ajánljuk a Motor-Life-ot Benzines vagy gázos, üzemanyag befecskendezős gépkocsikhoz. 15 000 km-es működés után javasolt mindig beönteni a Motor-Life-ot a benzinhez. 250ml-t a 50l üzemanyaghoz.
 • A kétütemű motorok esetén, 50ml Motor-Life-ot kell 1l olajhoz adni, amit össze kell keverni a benzinnel.
 • Kitűnő hatásokat érhetünk el a Motor-Life-ot alkalmazva, különböző fém megmunkálási folyamatoknál például: a csavarmenetvágásnál - menetfúrásnál, esztergályos munkáknál, marásnál stb.


A Motor-Life bármikor beönthető a motorba, tekintet nélkül az olaj elhasználódottságának mértékére.

Dinamikus, sportos autózásnál javasolt a Motor-Life-ot minden olajcsere esetén alkalmazni.

Mindennapi normál használat mellett 20 000km-renként.

A sebességváltókba, a kiegyenlítőművekbe (differenciálokba), az áttételekbe alkalmazása 40 000km-renként javasolt.
Lamellás Speer differenciálokba a használata tilos!

Az adagolás (átlagosan 50ml 1l olajhoz). Az alább arányok vonatkoznak az európai normákra.

 • benzinmotorokhoz                                                           -   50 ml   1l olajhoz
 • dízelmotorokhoz                                                               -   70 ml   1l olajhoz
 • manuális sebességváltókhoz                                       -   50 ml   1l olajhoz
 •  automatikus sebességváltókhoz                                 -   30 ml   1l olajhoz
 •  személygépkocsi differenciálokhoz                             -   50 ml   1l olajhoz
 • a szervokormányművekhez                                            -   50 ml   1l olajhoz
 • személygépkocsik klímaberendezéséhez                  -   50 ml  az egész berendezésre 


       A nagyobb adagok beöntése az előírtál nem káros, negatív hatása nincs ( az autóversenyeken kifejezetten ajánlatos az előírt adagot megduplázni ).

 

FIGYELEM: A Motor-Life nem olaj. Ha ellenőrizni akarja a termék hitelességét, öntsön be egy keveset vízbe.

A Motor-Life vízbe öntve elsüllyed, mert a fajsúlya nagyobb a víz fajsúlyánál. Viszont minden más olaj fennmarad a víz felszínén.

 Ellenőrizhető hazai referenciák!

www.motorlife.hu